Världens mest populära bilsporter

En stor del av motorentusiasmen brukar återfinna sig i motorsporten. Det är där som allt optimerande av fordonen sätts på sin spätts och förarnas reaktionsförmågor testas mot varandra. Här kommer en lista med de absolut mest populära motorsporterna över hela världen.

3. Indycar

Indy racing league är en av de större motorsporterna i USA. Bilarna som körs är specialdesignade för tävlingen och liknar utseendemässigt något F1 bilarna. Något som dock sticker ut lite är banorna som till skillnad från i många andra motorsporter alltid är ovala.

2. Nascar

Detta är folkets motorsport i USA, även om antalet besökare och tittare har minskat det senaste årtiondet.  Företaget som driver hela tävlingen har nyligen skrivit avtal för tv-sändningar av tävlingen för den kommande tioårsperioden. Totalt rör det sig om avtal till ett värde av 8,2 miljarder dollar.

Som en del av Nascarkulturen brukar det ofta ske så kallade ”tailgate” fester utanför arenorna där fansen samlas vid sina bilar för att grilla och socialisera.

1. Formula 1

Denna är på alla sätt möjliga, motorsportens konung. Världens bästa biltillverkare tar alla och tävlar om att skapa den bästa bilen med helt otrolig teknik. Det är även här som de absolut bästa förarna hamnar då ingen motorsport ställer lika höga krav på snabba reaktionstider.

Ett annat tecken på hur stor F1 är kan man hitta på vilken sida som helst som erbjuder betting. Om det finns någon form av motorsport där så brukar det alltid finnas F1.