Underhåll bilen invändigt

Det är inte alls ovanligt att bilägare lägger större fokus på att rengöra och underhålla bilens utsida, och till viss del är det förståeligt eftersom att bilens utsida blir utsatt för så mycket mer påfrestningar, men för säkerhetsskull bör vi ändå se över insidan av bilen med jämna mellanrum. Använd med fördel en handdammsugare då kommer du också åt överallt och  du slipper förhålla dig till alldeles för korta sladdar, du kan hitta en prisvärd handdammsugare på Jula.

Städa ut hösten och vintern

Under hösten och vintern drar vi in oerhörda mängder smuts som grus och snö i bilen, och det är förstås oundvikligt. Därför passar det utmärkt att ge bilen en rejäl rengöring på insidan när våren kommer, börja med att tömma bilen på onödiga föremål. Tvätta av bilmattorna men säkerställ att de har torkat ordentligt innan du lägger tillbaka de för att undvika mögelbildning. Pusta rutorna in- och utvändigt och applicera gärna textil- eller läderrengöring på sätena för en fräschare finish.

Ha inte onödigt skräp i bilen

Bilen ska hållas ren från onödigt skräp och alltså inte användas som en sopstation, se till att lösa föremål är väl förankrade så att de inte riskerar att skada någon vid exempelvis en kollision. Rätt service och tillbehör till din bil gör att du färdas på ett säkrare sätt.