Köpa däck

Sitter det ett par bra däck på din bil? Det är ny säsong, men dom håller god form fortfarande trotts att du haft dom på bilen varje sommar eller vinter i 10 år. Men hoppsan, ta och titta över dom. Som med de flesta andra material så har även gummi ett bäst före datum och förlorar sina egenskaper med åldern. Normalt sett finns det ett tillverkningsdatum på däcket och det är det du får utgå ifrån. Det har egentligen inte så jätte stor betydelse, då konditionen på gummit alldeles beror på hur det lagrats, väder och vind vid användande liksom däcktryck å slitage.

När det sedan är dags att fundera på vilket däck du ska välja så finns det tidningar med däck tester som oftast hittas säsongsvis, du hittar också en del recensioner som handlar om däck på nätet och kan hitta läsbar information på något forum.

Tänkvärt är att kolla runt på lite olika ställen för att få bästa pris och naturligtvis kan du få bra pris hos en däckfirma i däckbytar tider då dom ofta har kampanjer på byte och däck. Har du tid att vänta lite kan du beställa däck över nätet och få riktigt bra priser på välkända märken.